google-my-busines-nedir_image

SEO MAKALELERİ YAZMAK İÇİN 4 ÖNEMLİ İPUCU

SEO MAKALELERİ YAZMAK İÇİN 4 ÖNEMLİ İPUCU

1) Doğru Anahtar Kelimeleri Araştırın

Bir SEO makalesi yazarken, başlamanız gereken yer iyi anahtar kelime araştırmalarıdır. Kullanıcıların Google'da hangi kelime öbeklerini ve arama sorgularını kullandığını öğrenin ve bunun aylık olarak kaç kez kullanıldığını not alın. Yüzlerce veya binlerce aylık arama içeren anahtar kelimeler son derece faydalıdır. Bu terimler için içeriğinizi birinci sayfaya getirme konusunda zorlu bir yolculukla karşılaşacaksınız. Öte yandan, daha uzun veya daha spesifik anahtar kelimeler genellikle daha az aranır. Ayrıca işinize daha özel olmaları ve dolayısıyla daha alakalı bir okuyucu çekmeleri olasıdır. Makaleler için kullanmak istediğiniz alakalı anahtar kelimelerin çeşitli bir listesini yapın ve aylık 10 ila 50 kelimeyi doğru isabet ettirmeye çalışın.

2) Anahtar Kelimelerinizi Doğru Kullanın

SEO makalelerinde anahtar kelime yerleşimi hakkında çok fazla endişeye kapılabilirsiniz. Bazıları anahtar kelimeyi tam olarak X kez kullanmanız gerektiğini söylüyor. Diğerleri makalenizin toplam kelime sayısının % 2 ila % 3'ünü oluşturması gerektiğini söylüyor.

Ancak bunun gerçekten bir fark yarattığını gösteren hiçbir kanıt yok. Önemli olan anahtar kelimenizin makalenizin başlığında, daha sonra ilk ve son paragrafta bir noktada öne çıkarılmasıdır. Ancak bu bile net bir kural değildir. Bazı makalelerde anahtar kelimeyi yarım düzine kez, diğerinde ise yalnızca iki kez kullanabilirsiniz. Organik olun ve gerçekten kullanıcıların ihtiyaçlarını giderecek metinler hazırlayın.

Daha da önemlisi, SEO makalenizin içeriğinin seçtiğiniz anahtar kelimeyle alakalı olmasıdır. Genel içerik yazmayın ve bir anahtar kelimeyi gizlice girmeye çalışmayın, çünkü bu işe yaramayacaktır. Google'ı kandırmayı başarsanız bile, ki bu pek olası değildir, alakalı bir okuyucu çekmeniz pek olası değildir.

Unutmayın, nihayetinde işletmenizi ayakta tutacak olan Google arama botları değildir; içeriğinize çekeceğiniz müşterilerinizdir, bu nedenle, yazarken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta kullanıcı dostu olmanız.

 

3) Değerli Bir Şey Yazın

Bu, dört ipucumuzdan en önemlisi. İnternet o kadar önemsiz içeriklerle dolu ki, Google'da öne çıkması için gerçekten değerli bir şeyler yazmanız gerekiyor.

Hedef müşterilerinizin bilgi ararken Google'a yazdıkları gerçek sorgulardır. Ya yerel bir hizmet arayacaklar ya da bir sorun hakkında bilgi alacaklar.

Makaleleriniz size bu soruları müşterinizin hayatını kolaylaştıracak şekilde yanıtlama şansı verir. Kendi iş alanınızda uzmansanız, bu nedenle bu bilgiyi değerli içerikler oluşturmak için kullanın.

"Nasıl yapılır" makaleleri, yararlı bilgiler sağladığından ve kısa sürede okunması kolay olduğundan başlamak için harika bir yerdir. Anahtar kelimelerinizden birini alarak, onu ilginç ve alakalı bir konuya dönüştürmenin bir yolunu arayın.

Örneğin, diş hekimleri için çevrimiçi pazarlama anahtar kelimesi aşağıdaki makalelerden herhangi birinin teması olarak kullanılabilir:

Diş Hekimleri İçin En İyi 10 Çevrimiçi Pazarlama İpuçları

Diş Doktorları İçin Çevrimiçi Pazarlamanın Başarısız Olmasının 3 Sebebi

İzlenecek yaklaşımı, kullanılacak ayrıntı düzeyini ve benimsenecek doğru konuları bilmek, çekmeye çalıştığınız müşterilere bağlı olacaktır. Bu, hedef pazarınız ve bloglarınızı okuyacak kişi türü hakkında bazı bilgileri içerecektir. Doğrudan ihtiyaçları ile konuşmaya çalışın ve onlara aradıkları bilgileri verin. Örneğin, bir mühendis için yazılan içerik, bir satın alma yöneticisi için yazılmış olandan farklı olacaktır. Ayrıca, satın alma karar sürecinde hedef okuyucunuzun nerede olduğunu da düşünmelisiniz.

 4) Yazı Uzunluğu Nokta Atışı Yapmalı

Yazı uzunluğu ayrıca dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Arama motorları her ne kadar uzun yazıları beğense bile kullanıcılar için çok uzun olan yazılar sıkıcı gelebilir. Bu nedenle yazılarınızı 300 ile 650 kelime arasında oluşturmanız sizin için yararlı olacaktır. Eğer teknik bir yazı yazıyorsanız bu kaideyi bazen zorlayabilirsiniz. Metinlerinizi yalnızca SEO için değil okuyucular için de yazdığınızı unutmayın.