
Kurumsal Kimlik Tam Olarak Nedir?
Kurumsal Kimlik Tam Olarak Nedir?
Kurumsal kimlik, markanızın fiziksel görünümünü oluşturan şeydir. Genellikle logonuzu ve web siteniz, antetli kağıdınız ve kartvizitiniz gibi destekleyici cihazların yanı sıra sosyal medya platformlarınızı ve işletmenizin 'ses tonunu' içerir. İşinizi profesyonel bir şekilde göstermek istiyorsanız, tutarlı bir kurumsal kimliği korumak çok önemlidir. Marka kimliği, markanızın değerlerinin ve “kişiliğinin” görsel temsilidir. Kimlik tasarımı esasen markanızın tonunu belirler ve hedef kitlenizde belirli duyguları uyandırmak için kullanılabilir. Marka kimliğiniz, şirketinizin genel mesajını iletecek ve iş hedeflerinizi tanıtacak şekilde tasarlanmalıdır.
İşletme sahiplerinin çoğu, kurumsal kimliğin sadece kendi iş organizasyonlarının kalite ve değerlerini temsil eden tanınabilir bir logoya sahip olduğuna inanırken, güçlü bir kurumsal kimlik her organizasyonun kişiliğini ve değerlerini aktarmasına yardımcı olur. İşletmenizin kurumsal kimliği, işletmenizin bu rekabetçi pazarda büyümesi ve şirketinizin müşterinizin zihninde iyi ve olumlu bir etki bırakması için en önemli ve güçlü araçtır. Sizin varlığınız olmadan işletmenin kimliğinin tanınmasına yardımcı olur; iş hizmetlerinizi ve kaliteli çalışmanızı tanımlamanıza yardımcı olur. Logonuzu, broşürünüzü, web sitenizi, kartvizitlerinizi vb. İçerebilir. İşletmenizin kurumsal kimliği, çeşitli rakipler arasında işinizi pazarda temsil eden anahtar araçtır.
Temel olarak, şirket ve marka kimlikleri bir kuruluşun kültürünün, karakterinin, kişiliğinin ve ürün ve hizmetlerinin bir ifadesi ve yansımasıdır. Güçlü ve etkili bir kurumsal kimlik, işletmenizin pazarda uzun vadede ayakta kalmasına yardımcı olur.
Kurumsal Kimliğin Önemi:
Güçlü bir kurumsal kimlik, müşterilerin ve şirketin etkileşimine yardımcı olduğu için her işletme organizasyonu için gereklidir. Müşteriler genellikle kurumsal kimliğinin yardımıyla işi anlamada büyük yardım alırlar. Şirket antetli kağıdı, kartvizitler, web sitesi vb. Gibi çeşitli destekleyici cihazları içerir. Bir işletme için tek ve net bir görsel kimlik oluşturur. Bazı Start-Up şirketleri, sadece logo gibi düşündükleri için, işleri için güçlü ve etkili bir kurumsal kimlik oluşturma veya geliştirme tavsiyelerini görmezden gelmektedir.
Kurumsal Kimliğin Faydaları:
Güçlü ve etkili bir kurumsal kimlik, bir işletmenin iş hedeflerine ulaşmasına ve diğer birçok şekilde yardımcı olur. Tek tip bir kurumsal kimlik, hedef kitlesi arasında anında tanınır hale gelir. Güçlü bir kurumsal kimlik, müşteri farkındalığını artırabilir ve bir şirketin rekabet gücünü artırabilir.
Kurumsal Kimliğin bazı faydalarını tartışalım:
Farklılaşma ve Görünürlük:
Logo, bir işletmenin kurumsal kimliğinin en görünür yönüdür. Böylece iyi bir logo, organizasyonunuzu rekabetten ayırır ve en yüksek görünürlüğü sağlar. Logo, mümkün olan en iyi hizmeti en yüksek kalitede sunmak için müşterilerinize sizin açınızdan bir bağ oluşturur. Pazardaki marka imajının farklılaşmasına yol açarak satış oranını artırabilir.
Tanımlama Kolaylığı:
Yeni kurulan şirketler genellikle işlerini uzun vadeli olarak kurmaya odaklanırlar ancak kuruluşlarının tanımlama kolaylığına odaklanmazlar. Herhangi bir şirket, güçlü bir kurumsal kimlik geliştirerek kolayca tanımlanabilir. Herhangi bir kuruluşun kendi iş organizasyonunun ayrı bir imajını oluşturmasına yardımcı olabilir. Şirket, müşterilerinizin iş organizasyonunuz hakkında fikirlerini belirleyen güçlü kurumsal kimliğiyle artık ayrı ayrı tanımlanabilir.
İmaj ve İtibar
Şirketinizin imajı ve itibarı, şirketinizin büyümesi için de önemli bir bileşendir. Müşterilerinize, kurumsal kimliğiniz altında gösterdiğiniz gibi kaliteli hizmet vermelisiniz. Şirketinizin imajı ve itibarı, sağladığınız hizmetlerin kalitesine, çalışma faaliyetlerinizin, stratejinizin ve pazarlama planlarınızın şekline bağlıdır.
Mülkiyet ve Kontrol
Şirketinizin kurumsal kimliği, sahiplik ve kontrolü artırmanıza da yardımcı olur. Müşteriler artık işletmeniz ve hizmetlerinden haberdar olduklarından, sahiplik kriterlerinizi ve kuruluşunuz üzerindeki kontrolünüzü anlayabilirler. Değişen kriterler hakkında düzenli olarak bilgilendirilmelisiniz, şirketler de değişen zamanlara ve yeni mesajlara uyum sağlamak için yeni mesajları entegre edebilmelidir.